Το ενδεχόμενο να απεργήσουν σκέφτονται πολύ σοβαρά οι ομάδες της Α1, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ που είναι αρμόδια για τα τηλεοπτικά έφυγε με… άδεια χέρια από τη συνάντηση που είχε με την ΕΡΤ, καθώς η πρόταση που κατατέθηκε ήταν πολύ κατώτερη των -οικονομικών- προσδοκιών και όπως όλα δείχνουν το ελληνικό… lockout είναι προ των πυλών.

Η κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια για πολλά… όνειρα και δη οικονομικής φύσεως. Έτσι και στον ΕΣΑΚΕ. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν περίμενε κάποιο πλούσιο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ, όμως δεν περίμενε την προσφορά της δημόσιας τηλεόρασης να είναι πολύ κατώτερη από αυτή που είχε συμφωνήσει την περσινή σεζόν.

Σύμφωνα με την SportDay, η προσφορά της ΕΡΤ για τις 12 ομάδες της Α1 (οι «αιώνιοι» δεν συμπεριλαμβάνονται γιατί κάνουν δικά τους συμβόλαια), δεν ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό, οδήγησε τον ΕΣΑΚΕ να εκδώσει μία ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε μία λύση που θα είναι προς όφελος όλων των μερών, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Όπως είναι φυσικό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πιθανότερο είναι μην δούμε το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι ομάδες θα σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της απεργίας, έως ότου ικανοποιηθούν οικονομικά.

Πηγή: sport-fm.gr