Τα highlights της καριέρας του είναι οι δύο μεγάλες επιτυχίες με την εθνική ομάδα της χώρας του, η μια από τις οποίες ήρθε από τα δικά του πόδια. Αυτές ήταν η πρόκριση της Ουρουγουάης στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη στο Μουντιάλ του 2010, με το δικό του εύστοχο -τελευταίο- πέναλτι κόντρα στην Γκάνα, αλλά και η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα έναν χρόνο αργότερα, στα γήπεδα της Αργεντινής. Σε συλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Ωστόσο, αυτό για το οποίο ίσως θα θυμούνται περισσότερο από όλα οι ποδοσφαιρόφιλοι τον Σεμπαστιάν Αμπρέου, είναι για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί στην καριέρα του 26 διαφορετικές ομάδες, κάτι που αποτελεί σίγουρα ρεκόρ. Μια από αυτές για τις οποίες αγωνίστηκε ο «loco» («τρελός» στα ισπανικά), είναι και ο Άρης, την περίοδο 2009-10. Από τότε άλλαξε άλλες έντεκα φορές τον… αέρα του, ενώ δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει, παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει τα 41 του χρόνια.

Ο τελευταίος χρονικά σταθμός της τεράστιας επαγγελματικής καριέρας του Αμπρέου, που ξεκίνησε το μακρινό 1995 με την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ του Μοντεβιδέο, είναι η Αουντάξ Ιταλιάνο στη Χιλή. Μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του πρωταθλήματος της χώρας, η οποία έχει στην τροπαιοθήκη της και πέντε τίτλους πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο του «loco» είναι μικρής χρονικής διάρκειας, δεν παύει να είναι δείγμα του πόσο τον υπολήπτονται στη Λατινική Αμερική.