Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 βρίσκονται στη 2η μέρα τους και στο Παρίσι επικρατεί ανησυχία λόγω απειλών θανάτου προς τρεις αθλητές του Ισραήλ, με τις γαλλικές Αρχές να ερευνούν το θέμα αφού είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων τους στα social media.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ιραέλ Κατς, είχε προειδοποιήσει τον Γάλλο ομόλογό του πριν καν γίνει η τελετή έναρξης ότι υπάρχουν φήμες πως το Ιράν ετοιμάζεται για χτύπημα έχοντας στο στόχαστρο Ισραηλινούς αθλητές αλλά και τουρίστες στο Παρίσι.

Το γεγονός, επομένως, ότι υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων τριών Ισραηλινών αθλητών στα social media ενίσχυσε αυτό το σενάριο και πλέον οι γαλλικές Αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για απειλές θανάτου προς τους συγκεκριμένους αθλητές του Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αθλητές και αθλήτριες του Ισραήλ που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν 24ωρη προστασία ενώ όταν μετακινούνται προς το γήπεδο και προς το Ολυμπιακό Χωριό συνοδεύονται και από επίλεκτες τακτικές ομάδες ενώ και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ είναι εκεί ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα συμβεί το παραμικρό.