Κατεβάζει ρολά μετά από 77 χρόνια λειτουργίας το εμβληματικό ελληνικό εστιατόριο Papa Cristo’s που εδρεύει στη West Pico Boulevard στη γειτονιά Pico-Union στο Λος Άντζελες.

Ο ιδιοκτήτης του Χρήστος Χρυσοβέργης, γνωστός και ως Chrys Chrys, ανακοίνωσε ότι το μαγαζί που λειτουργεί και ως ντελικατέσεν θα κλείσει οριστικά στις 4 Μαΐου 2025, λόγω του υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του greekreporter.com, ο 80χρονος ιδιοκτήτης ανέφερε ότι τα πάντα έχουν ακριβύνει και ιδιαίτερα η γειτονιά στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση. Έτσι, σχεδιάζει να κλείσει το μαγαζί για να ανοίξει ένα μικρότερο κάπου άλλου, το οποίο θα διαχειρίζεται η μία του κόρη, καθώς ο ίδιος θα αποσυρθεί λόγω ηλικίας.

Με βάση το δημοσίευμα, η επιχείρηση ξεκίνησε το 1948 από τον Sam Chrys, που ήθελε να φέρει τρόφιμα και κρασιά της Ελλάδας στο Λος Άντζελες.

Το 1968 ο Chrys Chrys αγόρασε την επιχείρηση από τον πατέρα του για να συνεχίσει την κληρονομιά. Ο νυν ιδιοκτήτης είχε την ιδέα να ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ιδρύθηκε η ταβέρνα Papa Cristo’s Taverna και στη συνέχεια το Papa Cristo’s Catering.

Στο πέρασμα του χρόνου το εστιατόριο έγινε στέκι διάσημων καλλιτεχνών, ενώ το 2011 κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου ελληνικού εστιατορίου στο Λος Άντζελες» από το Zagat.

Το ABC έγραψε ότι σχηματίζονται μεγάλες ουρές έξω από το Papa Cristo’s από πελάτες που σπεύδουν να αγοράσουν για τελευταία φορά, ενώ ο Χρήστος Χρυσοβέργης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να λειτουργήσει στην ίδια τοποθεσία η επιχείρησή του.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη και ευγνωμοσύνη για την απίστευτη κοινότητα που μας στήριξε για γενιές. Μετά από 77 αξέχαστα χρόνια στη γωνία Pico και Normandie, ήρθε η ώρα να κρεμάσω την ποδιά μου και να πούμε αντίο – προς το παρόν. Η ιστορία του Papa Cristo’s δεν τελειώνει εδώ – συναρπαστικά πράγματα έρχονται».