Την πρόκριση για τον τελικό των 100μ. στο ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 πήρε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος πέτυχε τον στόχο του και τη Δευτέρα (29/7) θα κυνηγήσει χωρίς άγχος το κάτι παραπάνω, δηλαδή το μετάλλιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ευρώπης, τερμάτισε 2ος στη 2η σειρά των ημιτελικών με χρόνο 52.77 και πέρασε στον τελικό έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση.

Για τον Χρήστου η παρουσία στον τελικό σημαίνει ότι πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει και τώρα θα προσπαθήσει χωρίς πίεση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, με την Ελλάδα να έχει για δεύτερη φορά κολυμβητή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων αφού μέχρι τώρα τα είχε καταφέρει μόνο ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο στο Τόκιο, όπου είχε πάρει την 5η θέση.

Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης έκανε ό,τι μπορούσε με το 52.97 στην 1η σειρά αλλά τερμάτισε 6ος και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον τελικό, αφού έμεινε στην 9η θέση συνολικά, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ούγκο Γκονζάλεθ (52.95).