Πολλές αντιδράσεις είχαν προκληθεί από την πράξη ενός οπλισμένου με taser αστυνομικού, ο οποίος πάτησε στο κεφάλι έναν άνδρα, ενώ ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Μάλιστα ένας δεύτερος άνδρας χτυπήθηκε επίσης από τον αστυνομικό.

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε όμως αλλάζει κάπως το τοπίο σχετικά με το πως κατέληξε ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει τέτοιας μορφής βία στον άνδρα.

Τα νέα πλάνα λοιπόν δείχνουν έναν άνδρα να γρονθοκοπεί δύο γυναίκες αστυνομικούς στο έδαφος – λίγα λεπτά πριν ένας άλλος τον «κλωτσήσει και τον πατήσει στο κεφάλι.

Το βίντεο – που περιήλθε στην κατοχή της Manchester Evening News – φαίνεται να δείχνει τους τρεις αστυνομικούς να πλησιάζουν έναν από τους νεαρούς άνδρες καθώς χρησιμοποιούσε ένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων μέσα σε ένα χώρο στάθμευσης στον πολυσύχναστο τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου, πριν προσπαθήσουν να τον περιορίσουν.

Στη συνέχεια ξεσπά καυγάς – με έναν άλλο άνδρα να αρπάζει έναν από τους αστυνομικούς και να ξεσπούν δύο καυγάδες με γροθιές και από τις δύο πλευρές.

Μια γυναίκα που προσπαθεί να συγκρατήσει έναν από τους άνδρες φαίνεται να χτυπάει στο πάτωμα του αεροδρομίου, ενώ οι δύο γυναίκες αστυνομικοί πετάγονται αφού αμφότερες δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπό τους.

Ο άνδρας που αρχικά περιορίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται στη συνέχεια να επιστρέφει για να βοηθήσει τον άνδρα που ήρθε να τον βοηθήσει, καταφέρνοντας χτυπήματα στο κεφάλι του και παλεύοντας μαζί του στο πάτωμα.

Οι επιθέσεις σταματούν μόνο όταν μία από τις γυναίκες αστυνομικούς ανακάμπτει και χρησιμοποιεί το taser της, ακινητοποιώντας τον άνδρα που ξεκίνησε το «χάος».