Στους ρυθμούς του 47ου Ράλι Αιγαίου θα ζει από σήμερα και για δέκα ημέρες η ιστιοπλοΐα. Το Ράλι θα διεξαχθεί στην θάλασσα του αρχιπελάγους ακολουθώντας τη διαδρομή Φάληρο-Πάρος-Νίσυρος-Κουφονήσι-Σούνιο, συνολικής αποστάσεως 400 ναυτικών μιλίων.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου –στην οποία παρευρέθη και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Γιώργος Πουσσαίος- ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Γιάννης Μαραγκουδάκης, τόνισε αναφερόμενος στην διοργάνωση: «Στις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι, είναι υποχρέωση του ΠΟΙΑΘ, να συνεχίσει να υλοποιεί τον θεσμό του Ράλι Αιγαίου για την σημαντική προσφορά που έχει αυτός για την χώρα μας, δείχνοντας έτσι ότι ως ιστιοπλόοι μαθημένοι στα δύσκολα τραβάμε πάντα μπροστά».

Παρών στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Δεληγιάννης που θα επιχειρήσει να επικρατήσει στον αγώνα για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ στην εκκίνηση, που θα δοθεί στις 4 το απόγευμα στο Φαληρικό όρμο από την Κανονιοφόρο ΟΡΜΗ του Πολεμικού Ναυτικού, θα βρεθούν 42 ιστιοπλοϊκά σκάφη με 500 ιστιοπλόους ως πληρώματα από όλη την Ελλάδα, καθώς και ένα σκάφος από την Ιταλία.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος και τέσσερα παραδοσιακά κλασικά σκάφη.

Την εκκίνηση θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που μετέχουν στο 47ο Ράλι Αιγαίου, θα ανοίξουν πανιά από το Φάληρο για την Παροικία της Πάρου, όπου θα φτάσουν το μεσημέρι του Σαββάτου έχοντας διανύσει απόσταση 90 ναυτικών μιλίων.

Η εφετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πηγή: gazzetta.gr