Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στους Φούρνους Ικαρίας το μεσημέρι του Σαββάτου 17/8. Από σήμερα, Κυριακή 18/8 δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίας ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, εναέρια μέσα και εθελοντές.

Χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί στο νησί και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτής της 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού καμάρι.

Με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από ελικόπτερο

Οι άνδρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τη ρίψεις και κατάφερε να την καθηλώσει.

Οι δασοκομάντος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται και δεν έχουν καταστραφεί σπίτια.