Tέσσερα ματς περιλαμβάνει το σημερινό κυρίως πιάτο της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ποδοσφαιρική ημέρα αρχίζει από τη Λιβαδειά όπου στις 19:00 ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί της Καλλιθέα. Η ομάδα της Βοιωτίας επέστρεψε άμεσα στη μεγάλη κατηγορία και θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η αλήθεια είναι ότι στα φιλικά προετοιμασίας πήρε καλό βαθμό, με καλά αποτελέσματα και ανάλογα στοιχεία που θα χρειαστεί και στους επίσημους αγώνες για να πετύχει το στόχο του. Οι γηπεδούχοι περιμένουν πολλά επιθετικά στη σεζόν από τον Όζμπολτ για τον οποίο έκαναν υπέρβαση στο οικονομικό. Η Καλλιθέα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από 18 χρόνια και βασικός στόχος της είναι να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με τον Ιταλό Ντονάτι στην άκρη του πάγκου είναι λογικό να κοιτάζει πολύ την τακτική, αλλά και την αμυντική λειτουργία της, κάτι που φάνηκε και στα ματς που έχει δώσει. Πάει στη Λιβαδειά με στόχο να πάρει αποτέλεσμα, έχοντας δύσκολο ξεκίνημα αφού ακολουθεί το ματς στο Καραϊσκάκη.

Στις 20:00, στο ΟΑΚΑ, Ο Παναθηναϊκός μπαίνει για άλλη μία φορά στο πρωτάθλημα με στόχο να σταματήσει το αρνητικό σερί, που έφτασε τα 14 χρόνια χωρίς τίτλο, αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης. Αναπόφευκτα ανεβαίνει και ο βαθμός πίεσης σε όλους και θέλει ένα καλό και πειστικό ξεκίνημα. Ο Αλόνσο καλείται να διαχειριστεί και τα συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς οι «πράσινοι» είχαν χθες βράδυ τον αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και ακολουθεί νέο ευρωπαϊκό παιχνίδι την προσεχή εβδομάδα. Από πρόβλημα τραυματισμού προέρχεται ο μπακ Μπάλντοκ, ενώ το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας από την περσινή σεζόν.

Στον Αστέρα Τρίπολης, ο ορισμός του διαιτητή Σιδηρόπουλου να διευθύνει τον αγώνα, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν και τη σκέψη ακόμη και να μην κατέβει να αγωνιστεί στο ματς του Ολυμπιακού σταδίου. Η ομάδα της Αρκαδίας θα προσπαθήσει να είναι όσο περισσότερο ανταγωνιστική μπορεί για να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο της και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από τον αγώνα.

Στο Περιστέρι, στις 20:30, ο Ατρόμητος που έκανε σημαντικές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι με στόχο να είναι πολύ καλύτερος φέτος και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, υποδέχεται τον Άρη που έχει ασφσαλώς τον ίδιο στόχο. Η ομάδα των δυτικών προαστίων, πήρε προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία που έκανε εξαιρετική δουλειά στον Πανσερραϊκό, έκανε σημαντικές μεταγραφές και θέλει να είναι από τα φαβορί για τα πλέι οφ του γκρουπ 5-8. Από τη στιγμή που στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει τον Άρη, μία επιτυχία θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Το κλίμα στον Άρη μετά την απώλεια του Κυπέλλου ήταν πολύ βαρύ όλο το καλοκαίρι και χρειάζεται αποδείξεις ότι φέτος μπορεί να καταφέρει κάτι παραπάνω, κυρίως να μη χάσει πάλι την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές, θα κάνει κι άλλες και λογικά χρειάζεται χρόνο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα και θέλουν να αποφύγουν αυτό που έπαθαν πέρσι όταν έκαναν δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς, που ήταν πάλι μακριά από το γήπεδο τους. Τιμωρημένοι είναι ο μέσος Ζουλ και ο επιθετικός Σουλεϊμάνοφ, από πρόβλημα προέρχεται ο επιθετικός Σίστο.

Τέλος, στις 22:00 η ΑΕΚ υποδέχεται στην ΟΠΑΠ Αρένα. Η Ένωση καλείται να αφήσει πίσω τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Νόα, καθώς χρόνος για… δάκρυα δεν υπάρχει, αφού οι υποχρεώσεις «τρέχουν», με την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ να ακολουθεί άμεσα.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι αναγκασμένος να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση της εποχής του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν και ουσιαστικά κανονική προετοιμασία δεν μπορεί να γίνει αφού μεσολαβεί ελάχιστος χρόνος έως τον αγώνα της Κυριακής (18/8, 22:00) με τους Κρητικούς στην άδεια OPAP Arena. Πάντως, δεδομένα ο 50χρονος τεχνικός προσανατολίζεται να κάνει πολλές αλλαγές ώστε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, αφού μόλις λίγα 24ωρα πριν έδωσε η Ένωση ματς. Εικασίες μπορούν να γίνουν αυτήν τη στιγμή για τα πρόσωπα στα οποία θα δώσει φανέλα βασικού ο Αλμέιδα. Παράλληλα, σήμερα θα επιστρέψει, όπως όλα δείχνουν, σε κανονικό πρόγραμμα ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη ρεβάνς με τη Νόα και έτσι θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή της ΑΕΚ.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος βρίσκει τους Κρητικούς αποφασισμένους και με πίστη, παρότι γνωρίζουν ότι το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Το απαραίτητο φορμάρισμα θα έρθει μέσα από τους επίσημους αγώνες, με την ΑΕΚ να έχει δώσει ήδη τέσσερις για τα προκριματικά του Conference League.
Ο Τραϊανός Δέλλας έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα, παρακολουθώντας και τη ρεβάνς της «Ένωσης» με τη Νόα, που σήμανε και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Νέιρα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο του δεξιού ποδιού κατά τη διάρκεια της προπόνησης, έμεινε εκτός αποστολής και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί. Εκτός έμεινε και ο Σενγκέλια που κρίθηκε ανέτοιμος.

Το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και οι μεταδόσεις:

19:00 Λεβαδειακός- Athens Kallithea  NOVA SPORTS 2    

20:00 Παναθηναικός-Αστέρας AKTOR COSMOTE SPORT 2 HD

20:30 Ατρόμητος – Αρης  NOVA SPORTS PRIME

22:00 AEK-ΟΦΗ COSMOTE SPORT 1 HD

Αύριο, Δευτέρα 19/8, στις 20:00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι Παναιτωλικός-Λαμία COSMOTE SPORTS 1 HD

Υπενθυμίζουμε, ότι χθες Σάββατο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος με δύο παιχνίδια: Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-2 ενώ ο Ολυμπιακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τον Βόλο (2-0)