Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι, τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να νικήσει με 3-2 τον Πανσερραϊκό και να ξεκινήσει με νίκη την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να παίξουν ανοιχτά και αυτό ήταν θετικό, για τους φιλοξενούμενους όμως δεν άργησε να έρθει και το αρνητικό νέο, αφού ο Χατζηστραβός τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 13′, αφήνοντας τη θέση του στον Μασκανάκη. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα χωρίς όμως να βρίσκουν τον τρόπο για να προκαλέσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση, μέχρι που… ήρθαν μαζεμένες. Στο 30′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Σαλαζάρ και ο Μπετανκόρ εκτέλεσε στο 31′ για το 0-1, το οποίο όμως δεν έμεινε παρά ελάχιστα λεπτά… Στο 34′ ο διαιτητής κλήθηκε από την αίθουσα VAR για να δει το κράτημα του Πεταυράκη στον Κεντζιόρα και έδωσε ξανά πέναλτι, με τον Σβαμπ να εκτελεί στο 35′ και να ισοφαρίζει (1-1).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα και στο 42′ άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Τσάλοφ που σημάδεψε το δοκάρι μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 43′, η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Πανσερραϊκού με το τετ α τετ του Τομάς που πλάσαρε άουτ. Στο 45’+1′ ο ίδιος παίκτης έφτασε ξανά μια ανάσα από το 1-2 αλλά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά έγινε το… 2-1!

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την άμυνα και ο Οζντόεφ με σουτ έδωσε το προβάδισμα στον δικέφαλο του βορρά.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με λίγα λόγια, έγινε χαμός και δυνατή ήταν και η έναρξη του δεύτερου, αφού στο 49′ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Τομάς βρήκε τον Σαλαζάρ που πλάσαρε τον Τσιφτσή γράφοντας το 2-2! Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε ξανά να αντιδράσει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε δεύτερο δοκάρι στο 57′ με δυνατό σουτ του Σοάρες που τράνταξε το οριζόντιο και δύο λεπτά μετά, στο 59′, ήρθε και το δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για πάτημα του Λιάσου στον Τσάλοφ πάνω στον βηματισμό του, με τον Σβαμπ να εκτελεί στο 60′ για το 3-2.

Στο 67′ οι «ασπρόμαυροι» είχαν διπλή ευκαιρία με τους Μουργκ και Τσάλοφ για το 4ο γκολ αλλά ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι» σε αμφότερους και το 3-2 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με νίκη, έστω αγχωτική, στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (71’ Καμαρά), Σβαμπ (89’ Θυμιάνης), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62΄ Καρασαλίδης), Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Λιάσος (80’ Καπτούμ), Στάικος (80’ Περούτσι), Σαλαζάρ, Τόμας, Χατζηστραβός (13’ Μασκανάκης, 80’ Γκίγκιτς)), Μπετανκόρ.