Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες για να ανατρέψει το 3-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα αλλά δεν τις αξιοποίησε, με συνέπεια να νικήσει μόνο με 1-0 και να αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League από… κάποια Νόα από την Αρμενία, μένοντας εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Η λογική έλεγε ότι η Ένωση θα έμπαινε δυνατά στο ματς με στόχο ένα γρήγορο γκολ και θα μπορούσε όντως να το πετύχει στο 3′, όταν ο Τσούμπερ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Τσαντσάρεβιτς, ο οποίος όμως είπε «όχι».

Δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και την κεφαλιά του Ρότα μετά τη σέντρα του Μάνταλου, με τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν συνεχώς και τη Νόα να είναι, όπως αναμενόταν, σε θέση άμυνας. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα το ήξερε ότι αυτή θα ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και έψαχνε τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ που θα την έφερνε πιο κοντά στην ανατροπή και στην πρόκριση.

Παρ’ όλα αυτά, στο 21′ και στο 22′ οι Αρμένιοι με δύο σωστές αντεπιθέσεις υπενθύμισαν στην άμυνα της ΑΕΚ ότι θα πρέπει να είναι προσεκτική. Και όντως ήταν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Το θέμα είναι ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά… μπροστά για τον δικέφαλο αετό αφού η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα αν και υπήρξαν οι φάσεις για να συμβεί αυτό.

Ο Τσαντσάρεβιτς, όμως, έκανε μεγάλη επέμβαση σε πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ελίασον στο 28′ ενώ στο 34′ το σουτ του Ρότα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Όπως και να έχει, η Ένωση συνέχισε να πιέζει και είχε ευκαιρίες και στη συνέχεια. Ευκαιρίες όμως που, για τον ένα ή άλλο λόγο, δεν έγιναν γκολ.

Στο 35′ ο Γκατσίνοβιτς, ολομόναχος, δεν έπιασε καλά το σουτ μετά το κόρνερ του Μάνταλου, ο οποίος αμέσως μετά, στο 37′, είδε τη μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά που έκανε μετά τη σέντρα του Τσούμπερ. Με λίγα λόγια, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα-δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά αυτό έληξε με το 0-0 να παραμένει…

Με την έναρξη του δεύτερου ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε Λιούμπισιτς και Σιμάνσκι και έβαλε Λαμέλα και Πινέδα ενισχύοντας επιθετικά την ομάδα του, η οποία όμως δεν ήταν καλή… Η Ένωση δεν πατούσε καλά και στο 56′ λίγο έλειψε να έρθει το σοκ στην OPAP Arena αφού ο Μανβελεγιάν με πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Τελικά οι Αρμένιοι δεν σκόραραν, αυτό όμως δεν έκανε καμία διαφορά για την ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε η ίδια. Ο Αλμέιδα συνέχισε τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση αλλά τα λεπτά περνούσαν με τον δικέφαλο αετό να μην είναι καλός και να μην μπορεί να απειλήσει, μέχρι που ήρθε το τελευταίο 20λεπτο.

Εκεί, η αλήθεια είναι, η ΑΕΚ πλησίασε ξανά στο γκολ αλλά δεν το πέτυχε… Ο Τσαντσάρεβιτς έκανε ωραία απόκρουση σε σουτ του Ρότα στο 73′, λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 76′ έκανε εκπληκτική απόκρουση σε νέο, δυνατό, σουτ του Ρότα και αμέσως μετά, στο 77′, ο Βίντα ολομόναχος στην περιοχή αστόχησε με προβολή! Φάση στην οποία ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ αλλά το replay έδειξε ότι δεν υπήρχε, οπότε αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα το γκολ θα μετρούσε.

Δεν κατέληξε εκεί, όμως, και τα πράγματα δυσκόλευαν συνεχώς για την Ένωση, η οποία πήρε το… φιλί της ζωής στο 92′, όταν ο Σίλβα με αυτογκόλ, μετά τη σέντρα του Φερνάντες από δεξιά, έκανε το 1-0. Με τον 4ο διαιτητή να δείχνει 9 λεπτά καθυστερήσεις ο δικέφαλος αετός είχε τον χρόνο στη διάθεσή του για να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση αλλά δεν…

Έτσι, η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο και θα έχει να ασχοληθεί μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Μάνταλος, Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64′ Κοΐτα), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Τσούμπερ.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Πάμπλο, Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Σανγκαρέ (74′ Μουραντιάν), Μανβελεγιάν (74′ Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63′ Αβανεσιάν), Γκρεγκόριο (63′ Αίας).