Οι James επιστρέφουν θριαμβευτικά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Το αγαπημένο βρετανικό ροκ συγκρότημα, γνωστό για τις θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις και τα διαχρονικά hits όπως «Sit Down», «Laid» και «She’s a Star», υπόσχεται να προσφέρει μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και συγκινήσεις.

Μετά την περσινή sold out εμφάνισή τους στο Ηρώδειο, οι James επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τη βαθιά σύνδεσή τους με το ελληνικό κοινό. Η συναυλία στο Λυκαβηττό αναμένεται να είναι μια καθηλωτική εμπειρία, γεμάτη μουσική μαγεία και νοσταλγία, αποδεικνύοντας ότι το συγκρότημα συνεχίζει να εμπνέει και να ξεσηκώνει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Οι James έχουν αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα, έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και επιτυχημένα καλλιτεχνικά γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων.

Η μουσική πορεία των James

Ξεκινώντας από το Μάντσεστερ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι James αναδείχθηκαν σε προπάτορες της indie/ alternative της παγκόσμιας ροκ σκηνής, στρέφοντας τα βλέμματα του κοινού και μουσικοκριτικών πάνω τους, χάρη στο αδιαπραγμάτευτο ταλέντο και τα all time classic hits που διαδέχονταν το ένα το άλλο. «Sit Down», «Laid», «She’s a Star», «Sometimes», «Senorita», «Getting away with it (All Messed Up)» είναι κάποια από τα τραγούδια που καθιέρωσαν τους James ως ροκ superstars και έγιναν ύμνοι για αρκετές γενιές θαυμαστών τους.

Συνολικά, η καριέρα των James αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κεφάλαια στη βρετανική μουσική ιστορία. Με τη συνεχή εξέλιξη και τη δέσμευσή τους στην τέχνη, τη στιχουργική ευφυΐα και μουσική ποικιλομορφία τους, συνεχίζουν να εμπνέουν και να κερδίζουν τις καρδιές των οπαδών τους παγκοσμίως.

Με περισσότερα από 17 άλμπουμ, από το «Stutter» (1986) μέχρι το περσινό «Βe opened by the Wonderful» (2023), κρατούν αναλλοίωτη τη φήμη τους χάρη στις εντυπωσιακές live εμφανίσεις που αποδεικνύουν ότι ο ιδιοφυής Tim Booth και η παρέα του δεν έχουν χάσει τη σπιρτάδα και την ικανότητα να ξεσηκώνουν τα πλήθη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, οι James θα δώσουν μία καθηλωτική συναυλία από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς, αποδεικνύοντας πως: «We’re getting away with James… cause that’s the living»!

Πληροφορίες

Πέμπτη, 05/09, 20.00, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Τιμές εισιτηρίων: από 52€

Προπώληση: ticketmaster.gr