Υλικά

  • 500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (μόνο το κρέας)
  • 750 γρ. νιόκι
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και μοιρασμένες
  • 1/2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3/4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 1 κ. σ. ζωμό κοτόπουλου
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε κύβους
  • 150 γρ. baby σπανάκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί. Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ψήστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 7 έως 9 λεπτά.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το λουκάνικο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και το λουκάνικο να γίνει θρύψαλα, 7 έως 9 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, τις υπόλοιπες 2 σκελίδες σκόρδου, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, για 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα νιόκι, τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί κρέμα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.
  7. Ξεσκεπάστε το τηγάνι και ανακατέψτε το σπανάκι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι.