Μετά τις χθεσινοβραδινές συμπλοκές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, που οδήγησαν πέντε άτομα στον εισαγγελέα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εκφράζουν φόβους για ξέσπασμα νέων επεισοδίων σήμερα το βράδυ.

«Πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς μια ομάδα για να προστατεύσουμε τη γειτονιά μας και τα σπίτια μας» λένε οι κάτοικοι. Εκφράζουν παράπονα για τη στάση των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τους θυμούνται μόνο στις προεκλογικές περιόδους. «Τώρα στην ανάγκη μας δεν μας συμπαραστέκονται. Γι αυτό, αν έρθουν, θα τους υποδεχθούμε με τον τρόπο που τους αξίζει. Όχι με ντομάτες, διότι είναι ακριβές, αλλά με αβγά», είπε κάτοικος της περιοχής.

Ξεκαθαρίζουν ότι το πρόβλημα στην περιοχή τους δημιουργείται από τους λαθρομετανάστες και όχι με τους νόμιμους αλλοδαπούς. «Έχουμε συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατοίκων, που μας συμπαραστέκονται, και από αυτούς οι 584 είναι αλλοδαποί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσοι και από το Μπαγκλαντές. Πρόβλημα έχουμε μόνο με τους λαθρομετανάστες».

Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλουν γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής. Μέρα μεσημέρι, στην οδό Χέϋδεν, η πώληση ναρκωτικών από πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ σε νεαρούς Ασιάτες, που εκλιπαρούν κρατώντας χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, είναι εμφανής.