Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες πνιγμού της οκτάχρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, με τις Αρχές να εστιάζουν σε μια σειρά από παραβάσεις που εντοπίστηκαν και στο κατά πόσον και αν τελικά διαδραμάτισαν αυτές ρόλο στην τραγωδία.

Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 το άτομο που ήταν υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών.

Επίσης, από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως ένα μέρος της περίφραξης σε μία από τις πισίνες δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

Στη δεύτερη πισίνα, από τον έλεγχο προέκυψε, δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός (σωσίβια και κοντάρι), ενώ δεν υπήρχαν και σημάνσεις για τα βάθη, με αποτέλεσμα ο Δήμος Κασσάνδρας να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας για τις πισίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο νομικά υπεύθυνος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ζητώντας απαντήσεις για το πότε και το πώς, τελικά, το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Πώς εντοπίστηκε νεκρό το κοριτσάκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά. Στον χώρο, δε, υπήρχε ναυαγοσώστρια, αλλά και η ομαδάρχισσα.

Η αδελφή της οκτάχρονης αντιλήφθηκε την απουσία της λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα όταν τα παιδιά μετέβησαν στην τραπεζαρία, οπότε και άρχισε να την αναζητά η ομαδάρχισσά της, χωρίς όμως να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να παραδέχτηκε ότι δεν έκανε καταμέτρηση των παιδιών μετά την αθλητική δραστηριότητα, ενώ η ναυαγοσώστρια ισχυρίστηκε ότι αργότερα έκλεισε τον χώρο της πισίνας χωρίς να δει κάποιο παιδί.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι της οκτάχρονης διαπιστώθηκε ότι ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν είχε καταναλώσει το μεσημεριανό της.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον, όμως, ήταν από το πρωινό.