Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή της Τουρκίας, καθώς έπεσαν μπουνιές και σφαλιάρες, όταν πήρε τον λόγο ένας βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, «ανάβοντας φωτιές» με τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου yenicaggazetesi.com.tr, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Numan Kurtulmuş.

Όταν πήρε τον λόγο ο Ahmet Şık, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, άσκησε κριτική στο κυβερνών κόμμα, AKP, και κατέληξε ρωτώντας τους βουλευτές του Ερντογάν: «Δεν ντρέπεστε;».

Στο άκουσμα αυτού του λόγου, εξαγριωμένοι βουλευτές του AKP κατευθύνθηκαν στο βήμα, όπου ένας εξ αυτών, ο Alpay Özalan, άρχισε να χτυπάει τον Ahmet Şık.

Όση ώρα λάμβαναν χώρα τα γεγονότα, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Bekir Bozdağ, αποχώρησε. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και η συνεδρίαση διακόπηκε εξαιτίας της έντασης. Μάλιστα, βίντεο με τον ξυλοδαρμό έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αρκετά αρνητικά σχόλια εντός της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας πάντως, που η τουρκική βουλή είχε μετατραπεί και πάλι σε… ρινγκ. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί τότε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και μέλος του AKP, Adil Karaismailoğlu, ο οποίος πρώτα χαστούκισε και μετά γρονθοκόπησε τον βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, Ali Bozan, όταν του είπε: «Είσαι κλέφτης!».