«Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα ζητήματα εθισμού του Μάθιου Πέρι, για να πλουτίσουν», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας, Μάρτιν Εστράδα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 15 Αυγούστου και μετά τις πέντε συλλήψεις. Καθώς οι Αρχές της Καλιφόρνιας συνεχίζουν την έρευνά τους για τον θάνατο του ηθοποιού, περισσότερες πληροφορίες «βλέπουν το φως της δημοσιότητας» σχετικά με τον ρόλο της εγκληματικής ομάδας.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εναντίον της Τζασβίν Σάνγκα, γνωστής και ως «βασίλισσας της κεταμίνης», του γιατρού Σαλβαδόρ Πλασένσια, του προσωπικού βοηθού του Μάθιου Πέρι, Κένεθ Ιουαμάσα, του Έρικ Φλέμινγκ και του γιατρού Μαρκ Τσάβεζ.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι οι πέντε κατηγορούμενοι προμήθευαν και επόπτευαν τη χρήση κεταμίνης από τον Μάθιου Πέρι, εκμεταλλευόμενοι τον εθισμό του, ενώ προσπάθησαν στη συνέχεια να καλύψουν τον ρόλο που έπαιξαν στον θάνατό του. Ο Εστράδα δήλωσε πως ο Πέρι υποτροπίασε στον εθισμό του το φθινόπωρο του 2023, λίγο πριν από τον θάνατό του.

«Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τον εθισμό του κ. Πέρι, για να πλουτίσουν», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Πλασένσια επικοινώνησε με τον Τσάβεζ, που ήταν επίσης γιατρός και δούλευε σε κλινική κεταμίνης, ώστε να εξασφαλίσει την ποσότητα που ήθελε να πουλήσει στον Πέρι. Στα μηνύματα μεταξύ τους Τσάβεζ και Πλασένσια συζητούν πόσο πρέπει να χρεώσουν τον Μάθιου Πέρι για την κεταμίνη, με τον έναν να λέει στον άλλο: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», αλλά και «Ας μάθουμε!».