Το τραγούδι «Angie» είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια των Rolling Stones κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1973 και η επιτυχία του ήταν άμεση, φτάνοντας στο νούμερο 1 στα charts των ΗΠΑ και στο νούμερο 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το κομμάτι είναι μια μπαλάντα στην οποία ο Μικ Τζάγκερ τραγουδά για το τέλος μιας σχέσης και την απογοήτευση που φέρνει. Η «Angie» φαντάζει ως μια μεταφορά για το τέλος μιας εποχής ή μιας σχέσης που αφήνει τον πρωταγωνιστή του τραγουδιού να νιώθει χαμένος. Η ερμηνεία του Μικ Τζάγκερ προσδίδει ένταση και συναίσθημα, καθιστώντας το τραγούδι εξαιρετικά συγκινητικό.

Ποια είναι όμως η Angie;

Η ταυτότητα της «Angie» έχει προκαλέσει πολλές εικασίες και συζητήσεις. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το τραγούδι αναφέρεται στην Angela Bowie, τη σύζυγο του David Bowie εκείνη την εποχή. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το τραγούδι γράφτηκε για την ηθοποιό Angie Dickinson και άλλοι για την κόρη του Κιθ Ρίτσαρντς, που γεννήθηκε περίπου εκείνη την εποχή και την ονόμασαν Angela. 

Ωστόσο, ο Κιθ Ρίτσαρντς στα απομνημονεύματα του «Life», έχει δηλώσει ότι επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο όνομα όταν έγραφε το τραγούδι, προτού να γνωρίζει ότι θα ονομάσει την κόρη του Άντζελα και προτού γνωρίζει το φύλο του μωρού. Πάντως, σύμφωνα με το γνωστό πρώην περιοδικό και νυν μουσικό site, NME, η συνεισφορά του Μικ Τζάγκερ στους στίχους είχαν να κάνουν με το χωρισμό του με την Μαριάν Φέιθφουλ

Το «Angie» γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια των Rolling Stones. Η επιτυχία του οφείλεται όχι μόνο στη μελωδία του, αλλά και στους στίχους και την ιδιαίτερη ερμηνεία. Αποτελεί ένα από τα τραγούδια που αποδεικνύει την ικανότητα του συγκροτήματος να δημιουργεί κομμάτια που αντέχουν στον χρόνο και αγγίζουν το κοινό.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο

1833: Με βασιλικό διάταγμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία τουρκικών νομισμάτων στην Ελλάδα.

1918: Ιδρύεται η Εταιρεία της Θούλης, αποκρυφιστικό κίνημα για τη μελέτη της γερμανικής ιστορίας, που θα προετοιμάσει το έδαφος για την άνοδο του ναζισμού στην εξουσία.

1944: Μπλόκο Γερμανών και δοσιλόγων στην Κοκκινιά, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες αιχμαλώτους.

1957: Αρχίζει να λειτουργεί η ηλεκτρική σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Κηφισιά.

1973: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους, «Angie».

2004: Ο Ηλίας Ηλιάδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 81 κιλών του τζούντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

2008: Ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που κερδίζει 8 χρυσά μετάλλια σε μία Ολυμπιάδα.

Γεννήσεις

ντενιρο

1601 – Πιέρ ντε Φερμά, γάλλος μαθηματικός

1938 – Θεόδωρος Πάγκαλος, έλληνας πολιτικός

1943 – Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αμερικανός ηθοποιός

1960 – Σον Πεν, αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης

1977 – Τιερί Ανρί, γάλλος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

Ονορέ ντε μπαλζάκ

1850 – Ονορέ ντε Μπαλζάκ, γάλλος μυθιστοριογράφος

1985 – Σάκης Καράγιωργας, έλληνας πανεπιστημιακός

1998 – Νέλλη Σουγιουλτζόγλου (γνωστή ως Nelly’s), Ελληνίδα φωτογράφος

2001 – Νίκος Γκούμας, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ