Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της δόσης και των επιπτώσεών της στην πραγματική οικονομία οι οποίες σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους στην Κουμουνδούρου αναφέρουν δύο παραδείγματα. Πρώτον την πρόσφατη επαναγορά ομολόγων. Όπως λένε εξαιτίας τοποθετήσεων της τελευταίας στιγμής από κερδοσκοπικά κεφάλαια, φτάσαμε στο σημείο από 11 σεντς το καλοκαίρι να αγοράσουμε σήμερα τα ελληνικά ομόλογα προς 45 σεντς.

Αποτέλεσμα πρόσθετη επιβάρυνση περίπου 2,5 δις ευρώ. Και αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ τι προσέφεραν τελικά οι δύο τράπεζες που προσελήφθησαν σε ρόλο συμβούλου έναντι αμοιβής 15 εκατ. ευρώ; Δευτερευόντως από το συνολικό ποσό που θα πάρουμε, τα 16 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ. ευρώ θα δωθούν για τις ανάγκες του Προϋπολογισμού και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών και 11,3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

Επίσης μόνο τα 7 δισ. ευρώ για τον Προϋπολογισμό και την εξόφληση οφειλών θα είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα είναι σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν σε τρεις υπο-δόσεις που θα συνδέονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων οροσήμων του μνημονίου κατανόησης.

Τελικά, αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, για ποιους λόγους πανηγυρίζει ο Πρωθυπουργός; Μήπως γιατί τα χρήματα της δόσης θα αποτελέσουν ένα ακόμα δώρο των ελλήνων πολιτών στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.

Στην αντεπίθεση παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όπως λένε «μεταφράζεται σε ελαφρύνσεις για τους έχοντες και εξόντωση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα».

Όσο για τη φοροδιαφυγή οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για φορολογική δικαιοσύνη πήγαν περίπατο. Το μόνο μέλημα των Κυβερνώντων είναι πως θα μαζέψουν επιπλέον χρήμα από τους πολλούς αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάρουν από τους έχοντες και τους συστηματικά φοροδιαφεύγοντες.

Τέλος ένα από τα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα βρεθούν πλάι πλάι στους δρόμους αφού τους ενώνει η πορεία που διοργανώνουν ενεργοί πολίτες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, αλλά και πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η Δράση και οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά του φασισμού.