Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν την άκρη του νήματος στο δαιδαλώδες και ακανθώδες θέμα της ενιαίας εικόνας του κόμματος προς τα έξω.

Προχθές ήταν η σειρά του Π. Λαφαζάνη να υπενθυμίσει με την κοινή παρουσία με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Αλαβάνο στην παρουσίαση του βιβλίου του υποψηφίου με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές Γ. Ρούση, ότι το ρεύμα θα επιμείνει στις γνωστές απόψεις και θέσεις του και δεν θα βάλει νερό στο κρασί του.

Μάλιστα ο κ. Ρούσης αστειευόμενος γνωστοποίησε ότι Αλαβάνος και Λαφαζάνης βρίσκονται συχνά πυκνά στο σπίτι του συντρώγοντας μακαρονάδες.

Παρά όμως τις αρχικές διαβεβαιώσεις του κ. Λαφαζάνη ότι δεν παρέστη στην εκδήλωση για να φτιάξει νέο κόμμα, δεν απέφυγε να ακούσει τον πρώην πρόεδρό του στον ΣΥΝ να εκφράζει για μία ακόμη φορά την αντίρρηση του με την πολιτική του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί να υπάρχει καταγγελία του μνημονίου εντός της ΟΝΕ είπε για μία ακόμη φορά ο κ. Αλαβάνος. Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο Γ, Ρούσης όσο και το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγγ. Χάγιος.

Και έμεινε μόνος του ο Π. Λαφαζάνης να προσπαθεί να πείσει τους παρευρισκομένους για την αναγκαιότητα στήριξης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Βέβαια εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία στην εκδήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, ενώ η παρουσία τόσο του Βουλευτή Θες/νίκης Τ. Κουράκη όσο και της Βουλευτού Β. Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη ήταν αναμενόμενη λόγο των απόψεων του πρώτου και της σχέσης της δεύτερης με τον Α. Αλαβάνο.

Επίσης ο Π. Λαφαζάνης χθες κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων μετέφερε στους υπαλλήλους της Βουλής την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις.