«Πείτε μου πώς γίνεται ούτε εσείς ούτε οι υπουργοί σας να μην μπορείτε να περάσετε από τα Εξάρχεια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, στην ερώτηση που κατέθεσε για την ανομία.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει. Ο αρχηγός του ποστάρει ανενόχλητος στο Facebook. Μήπως έχετε δυσκολία να περάσετε τον Ρουβίκωνα; Βλέπουμε να επεκτείνεται διαρκώς αυτό που λέμε πολιτική βία, στα πανεπιστήμια. Οι Έλληνες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους. Τα Εξάρχεια έχουν γίνει άβατο».

Απαντώντας στην κατηγορία ότι μιλά για θέματα ανομίας παρότι έχουν υπάρξει τόσες πολλές επιτυχίες από την αστυνομία, ανέφερε: «Της αξίζουν συγχαρητήρια είπε γιατί ανταποκρίνεται όπως μπορεί σε μια κατάσταση βίας και παρανομίας που είναι αποτέλεσμα παραλήψεων και πράξεων της κυβερνητικής πολιτικής».

«Η κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες των φυλακών και η αστυνομία τρέχει να συλλάβει αυτούς που μένουν ελεύθεροι», είπε και τόνισε: «Ήταν δικός σας νόμος η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ για τρομοκράτες και φυλακισμένους για βαριά αδικήματα».

«Νονοί και μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι στις φυλακές, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε φυλακές τύπου Γ», υπογράμμισε.

«Γιατί καταργήσατε αυτές τις φυλακές; γιατί το ζητούσαν από τον κ. Λάμπρου κάποιοι κρατούμενοι;» αναρωτήθηκε. «Μήπως σας κρατάνε. Τους χρωστάτε κάτι;».

Αναφορικά με την σύλληψη του δράστη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου, αναρωτήθηκε ποιος όπλισε το χέρι του. «Ποιος έκανε ακραία αντιπολίτευση κατασκευάζοντας ενόχους για τα μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία για μνημόνια. Εσείς το κάνατε όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε μνημόνια».

Κατήγγειλε δε ότι η σύλληψη του δράστη έγινε με νομοθέτημα που αφορά την αξιοποίηση DNA που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να καταργηθεί.

«Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες, που ξεκίνησε το 2010. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης ΔΕΛΤΑ και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας «δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε «να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ». Πρόσθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ «παρακρατική συμμορία».

«Επί των ημερών σας αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα. Τι έχετε να πείτε στη μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη που δολοφονήθηκε από έμπορο ναρκωτικών και απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα από την Ύδρα που δολοφόνησαν ληστές που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στα παιδιά του 70χρονου συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από κακοποιό που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στους γονείς της 19χρονης φοιτήτριας που σκότωσε και βίασε στη Γερμανία, ο Αφγανός που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη γυναίκα που την έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που είχαν απελευθερωθεί με το νόμο Παρασκευόπουλου; Είναι ντροπή να μην έχετε πει μια λέξη αυτοκριτικής. Οφείλετε έστω μια συγνώμη, καταργώντας αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου» ανέφερε.