Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της Μυκόνου για τα παράνομα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες του νησιού, συγκεντρώνοντας ενδιαφερόμενους απ’ όλο τον κόσμο.

Η είσοδος σε αυτά τα παράνομα πάρτι μπορεί να κοστίσει έως και 1.200 ευρώ, ενώ ο… τιμοκατάλογος για άνδρες και γυναίκες διαφέρει.

Περιλαμβάνει διάσημα σόου του εξωτερικού, 40 διαφορετικούς Djs και τρία διαφορετικά stages. Το μόνο που λείπει, όπως φαίνεται, είναι η άδεια λειτουργίας κέντρου διασκεδάσεως.

«Ένα κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να έχει άδεια, θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από την αγορανομία, από την πυροσβεστική, θα πρέπει να κόβονται παραστατικά στην εφορία, θα πρέπει να υπάρχει Ι.Κ.Α. Εμείς, φυσικά, θέλουμε να διασκεδάζει ο κόσμος στη Μύκονο και να γίνεται με ίσους όρους και με ασφάλεια. Aυτό δεν μπορεί να το προσφέρει μία βίλα παράνομη, η οποία λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης, ενώ δεν έχει καμία αδειοδότηση», υποστηρίζει ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου επιχειρηματιών-επαγγελματιών Μυκόνου στην κάμερα του «MEGA».

«Τα πάρτι στις βίλες είναι ούτως ή άλλως παράνομα, άρα κάποιοι έκαναν ανακοίνωση ότι θα κάνουν party, πράγμα που και εγώ το πληροφορήθηκα, διότι ήρθε μηνυτήρια αναφορά πρέπει να επέμβει αστυνομία. Ο Δήμος ούτε άδειες δίνει ούτε μπορεί να δώσει, και είναι και αντίθετος με τέτοιες παρανομίες», είπε ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Η ένταση μεταξύ καταστηματαρχών και διοργανωτών παράνομων πάρτι αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, ενώ οι δεύτεροι συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να παρακάμπτουν τις Αρχές, για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.