Οι Γάλλοι ήθελαν, επέμειναν και τελικά κατάφεραν να γίνει στον Σηκουάνα το αγώνισμα της κολύμβησης για το τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Γιόλιν Βερμέιλεν από το Βέλγιο να εκφράζει την ανησυχία της με τις δηλώσεις της, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Επί μήνες υπήρχε ανησυχία για το νερό του Σηκουάνα και κατά πόσο θα ήταν ασφαλές για την υγεία των αθλητών να κολυμπήσουν εκεί, οι Γάλλοι όμως δεν πτοήθηκαν και τελικά όντως το αγώνισμα διεξήχθη κανονικά στον ποταμό του Παρισιού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όλα ήταν καλά, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις της Βερμέιλεν.

«Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Δεν έχει γεύση Κόκα Κόλα ή Σπράιτ, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!», είπε αρχικά η αθλήτρια από το Βέλγιο και συνέχισε.

«Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα. Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου , δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Προσπαθούσα να μην πίνω νερό, αλλά απέτυχε. Όπως ακριβώς ήθελα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό».