«Ένα πρόσωπο με σπουδαία πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειάρχης για πάνω από 10 χρόνια, με πολύ υψηλά ποσοστά στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας». Αυτά ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρθηκε στην πείρα του στα ευρωπαϊκά θέματα, μια πείρα που απέκτησε ως πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών, και σημείωσε ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει όλα τα εχέγγυα να φέρει εις πέρας αυτή τη δύσκολη και απαιτητική αποστολή. Πρόσθεσε δε ότι στο τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η πατρίδα μας, κάτι που είναι αποκλειστικό προνόμιο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο που θα αντανακλά τη σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια αλλά και τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο που έχει στα Βαλκάνια. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά. Για μοναδική τιμή και ευθύνη μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του και δεσμεύθηκε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.