«Στην Τουρκία, το παρακράτος ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του Πρωθυπουργού», δήλωσε ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ερωτηθείς για τις δηλώσεις Γιλμάζ.

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα «έπρεπε εμείς να προσφύγουμε στα διεθνή όργανα, στα διεθνή δικαστήρια, να ζητήσουμε αποζημιώσεις», καθώς όπως είπε, «υπάρχουν οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους στη διάρκεια των πυρκαγιών».

«Οι μηχανισμοί της γενοκτονίας, της λεηλασίας και της επιθετικότητας είναι ο πυρήνας του τουρκισμού. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως», τόνισε.

«Στην ουσία αυτό συνιστά ένα είδος ανορθόδοξου πολέμου γιατί είναι μια επίθεση στην οικονομία της χώρας, στην κοινωνία, στα νησιά μας οι πυρκαγιές είναι και τρόπος αποξήλωσης των χώρων αποκρύψεων μονάδων. Γι αυτούς αυτό είναι κάτι που είναι μέσα στην πολιτική τους, στην Ελλάδα αυτό θα ήταν κάτι αδιανόητο να το ξεστομίσει κάποιος», είπε.

Όπως εξήγησε: «Ο ακήρυχτος πόλεμος που κάνει η Τουρκία στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει μόνο τις πυρκαγιές, αυτές τις δολοφονίες στην Κύπρο ή στην Αθήνα, έχουμε και κάτι άλλο έχουμε τη λαθρομετανάστευση.

Όποτε έχω τύχει σε υποθέσεις όπου έχω γνωρίσει αλλοδαπούς πάντα τους ρωτάω πως ήρθανε, λοιπόν όλοι έρχονται από κει και ο καθένας από αυτούς έχει πληρώσει 2-3-4-5.000 δολάρια ανάλογα με το που έρχεται και το βαθμό δυσκολίας σε μια μαφία η οποία συνεργάζεται στενά με το τουρκικό κράτος, με τις αρχές.

Τα χρήματα αυτά τα μοιράζονται οι δουλέμποροι μαζί με κρατικούς αξιωματούχους, αξιωματικούς στρατό-χωροφυλακής, της αστυνομίας, του στρατού, με το οποίο τι επιτυγχάνουν όταν περνάνε κάθε μέρα 200-300 και 500, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό μας ιστό, καταπονούν το προσωπικό το δικό μας στα σύνορα και στα νησιά, γιατί εμείς πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους περιθάλψουμε, πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα ότι περιλαμβάνουν οι συνήθεις υποχρεώσεις και έχουν φτάσει να έχουμε στην Ελλάδα 2-3 εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσους, μουσουλμάνους, αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους είναι και παράνομοι».

Ερωτηθείς για την ΑΟΖ της Κύπρου, απάντησε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς, έχει πει ότι αμέσως μόλις γίνει Πρωθυπουργός, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διακήρυξη και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «η πολιτική που ωφελεί την Κύπρο και ήταν ένα δημιούργημα ενός μεγάλου Έλληνα, ενός πραγματικού εθνάρχη, του Τάσου Παπαδόπουλου, του οποίου δυστυχώς η επέτειος του θανάτου πριν από λίγες μέρες πέρασε ντούκου από τα περισσότερα ΜΜΕ».

Σχετικά με την κυβέρνηση, δήλωσε «κατά αυτών των συνασπισμών των κυβερνητικών. Για να λύσεις τέτοια προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν χρειάζεσαι ισορροπίες, χρειάζεσαι μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να κάνει ρήξεις, να γκρεμίσει τείχη, να κάνει μεταρρυθμίσεις».

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν σε τόσο δύσκολους καιρούς, προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες ή την ατζέντα του ενός ή του άλλου, όπως το βλέπουμε συχνά να γίνεται. Γι αυτό πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές, να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση του Α. Σαμαρά η οποία να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και πιστεύω ότι θα δώσει κάποιες λύσεις».

Τέλος, για το τι πρέπει να γίνει για τη λαθρομετανάστευση, είπε ότι «πρώτα από όλα να μην μπουν άλλοι, και αυτό προϋποθέτει τη σωστή φύλαξη των συνόρων.

Τα δεύτερο είναι να ανεβάσουμε το κόστος διεθνώς και διμερώς στο κράτος δουλέμπορο, που είναι η Τουρκία, το κράτος παρακράτος, το κράτος συμμορία, το οποίο διεξάγει και αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο σε βάρος της χώρας μας, της κοινωνίας μας, της οικονομίας μας, και των δυνάμεων ασφαλείας που έχουμε.

Και αυτό σημαίνει, να το πω απλά, ενοχλεί πολλούς αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί αυτό πρέπει να κάνεις – να μην μπουν άλλοι. Και αυτοί που είναι ήδη εδώ και είναι παράνομοι, εκτός από αυτούς βέβαια που έχουν ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή κάποιος που είναι άρρωστος δεν θα τον διώξεις, μια μάνα με ένα ανήλικο παιδάκι με προβλήματα υγείας, ούτε αυτούς τους λίγους που πραγματικά δικαιούνται πολιτικό άσυλο, για όλους τους υπόλοιπους που κάνουν και εγκληματικό τουρισμό, και δεν τους χρειάζεται η οικονομία σου, είναι παράνομα στη χώρα, γιατί θυμίζω είναι παράνομο το να μπαίνεις σε μια χώρα χωρίς τα νομιμοποιητικά έγγραφα που χρειάζονται, είναι κομμάτι της εγκληματικότητας και η λαθρομετανάστευση, και από πίσω έχει και μια ολόκληρη μαφία εκτός από το τουρκικό κράτος, και εγχώρια. Αυτό που πρέπει λοιπόν να γίνει είναι πρώτον να μην μπουν άλλοι, να φύγουν από τους δρόμους, να τους μαζέψεις και μετά να απελαθούν όσοι πρέπει να απελαθούν. Σημαίνει : σύλληψη – κράτηση – απέλαση».