Το όνομά τους ή την επωνυμία τους φιγουράρει στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ βλέπουν εδώ και λίγη ώρα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου καθώς η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε τους καταλόγους με τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα που χρωστούν σε εφορία και ΕΦΚΑ  πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας για διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Στις λίστες των νομικών προσώπων, μεγαλύτερος οφειλέτης παραμένει για άλλη μια χρονιά η κλειστή και  πτωχευμένη  «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» με συνολικές οφειλές πάνω από  τα 13 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η «Ολυμπιακή Αεροπορία» με συνολικά χρέη σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ.  Στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα – μεγαλοοφειλέτες στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Kosta Chris με χρέη 1,08 δισ. ευρώ και ο Apostolides Panay με χρέος 1,03 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα στη λίστα των φυσικών προσώπων περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα με :

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Στη κατάσταση νομικών προσώπων και οντοτήτων περιλαμβάνονται οφειλέτες με :

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.). 

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα των φυσικών προσώπων και ΕΔΩ τη λίστα των νομικών προσώπων