Στα 57 της χρόνια πέθανε, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο η δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Αθηνά Ζύμαρη.

Με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στο Πέραμα το 1967. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και από το 1992 ήταν συντάκτρια του Ριζοσπάστη. Τελευταίο της ρεπορτάζ ήταν το κοινοβουλευτικό. Τα περισσότερα χρόνια που πέρασε στην εφημερίδα ήταν στο εργατικό ρεπορτάζ.

Από το 2022 μέχρι και πριν από λίγους μήνες, ήταν εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με την παράταξη της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στο συλλυπητήριο μήνυμά του, «η συντρόφισσα Αθηνά τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος. Η μεγάλη προσφορά της στην εφημερίδα αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές των συντακτών του “Ριζοσπάστη”.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της Νίκο, στην κόρη της συντρόφισσα Αφροδίτη, στη μητέρα της συντρόφισσα Μαρία και στον αδελφό της σύντροφο Νίκο».