Μετά το 3-2 στην Τούμπα πριν μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ νίκησε και στη Βοσνία τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, με 1-0 αυτή τη φορά χάρη σε γκολ του Μουργκ, παίρνοντας με δύο νίκες το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Ο αγώνας άρχισε με τους Βόσνιους να προσπαθούν να βάλουν τη μπάλα στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» και να πιέσουν, έχοντας και τη στήριξη των οπαδών τους, αλλά δεν τα κατάφεραν στον βαθμό που θα ήθελαν… Αντιθέτως, λίγο έλειψε να ανοίξει νωρίς και συγκεκριμένα από το 14ο λεπτό το σκορ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κοντινή προβολή του Κουλιεράκη, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ στον πρώτο αγώνα.

Όπως και να έχει, μπορεί η μπάλα να μην κατέληξε στα δίχτυα αλλά ήταν μια φάση που έκοψε την όποια φόρα είχαν οι γηπεδούχοι, με τον δικέφαλο του βορρά, από την άλλη πλευρά, να ελέγχει την κατάσταση και να βάζει βάσεις πρόκρισης στο 25′: Ο Τάισον βρήκε τον Οζντόεφ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Μουργκ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αμέσως μετά μάλιστα, στο 27′, ο ΠΑΟΚ πήγε και για δεύτερο γκολ με το ωραίο βολέ του Οζντόεφ εντός περιοχής αλλά ο Σισκόφσκι έκανε μεγάλη απόκρουση ενώ στο 36′ το ωραίο πλασέ του Μουργκ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Όλα πήγαιναν καλά, με λίγα λόγια, για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι δεν ένιωσαν πραγματικό κίνδυνο σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου, μάλιστα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, στο 49′, με το σουτ του Τάισον εκτός περιοχής αλλά ο Σισκόφσκι κατάφερε, έστω με δυσκολία, να αποκρούσει και να κρατήσει το σκορ στο 0-1. Οι Βόσνιοι που ήταν με την πλάτη στον τοίχο βγήκαν μπροστά στα επόμενα λεπτά με στόχο την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και παράλληλα άφηναν κενούς χώρους που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι Θεσσαλονικείς.

Αυτό, τελικά, δεν έγινε αφού δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, γεγονός που δεν ενόχλησε καθόλου τον ΠΑΟΚ αφού πέτυχε αυτό που ήθελε. Πήρε την πρόκριση με δεύτερη νίκη και στρέφει πλέον την προσοχή του στη Μάλμε, η οποία είναι το νέο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Σισόφσκι, Κβρζιτς (68′ Τσάβιτς), Μέιγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Σκόρουπ (58′ Χρέλια), Κουλάσιν, Σάβιτς (57′ Βράνιες), Βούκοβιτς, Λούκιτς (79′ Μάρτσετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (80′ Βιεϊρίνια), Ντεσπόντοφ (61′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (71′ Καμαρά), Τάισον (61′ Κωνσταντέλιας), Τόμας (72′ Σαμάτα).