Μετά την ήττα από τις ΗΠΑ ήρθε και αυτή από την Ισπανία, με 10-8, για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία έχει πλέον μπροστά της «τελικό» με την Ιταλία αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα στο Παρίσι ήταν δύσκολο για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Πρώτος αντίπαλος οι ΗΠΑ των τριών χρυσών μεταλλίων, δεύτερος η Ισπανία που ήταν φιναλίστ στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο απολογισμός ήταν δύο ήττες, κόντρα στην Ισπανία όμως η εμφάνιση ήταν πολύ καλή και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Τη διαφορά, άλλωστε, την έκανε το τρίτο οκτάλεπτο. Το μοναδικό στο οποίο δεν υπήρξε ισοπαλία, με τις Ισπανίδες να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στην τρίτη περίοδο και να το διατηρούν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης παίρνοντας τη νίκη με 10-8.

Ό,τι έγινε έγινε όμως… Η ζωή και οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται και επόμενος αντίπαλος είναι η Ιταλία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

Ισπανία (Μιγκέλ Ότσα): Έστερ Ράμος, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρθία, Λέιτον 1, Τέρε.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου , Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.