Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία απόψε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

Ο Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, σε μια επίθεση που πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες ότι η σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες και φωτογραφίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς ενώ στα πλακάτ έγραφαν «Μάρτυρα Χανίγια, η Ιερουσαλήμ είναι ο σκοπός μας και η πορεία σου είναι η πορεία μας». Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Φονιά Ισραήλ, έξω από την Παλαιστίνη» και «Χιλιάδες χαιρετίσματα από την Κωνσταντινούπολη στην αντίσταση στη Γάζα» ενώ κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, περνώντας από τη συνοικία Φατίχ της πόλης.

Μολονότι το πλήγμα στον Χανίγια πιστεύεται ευρέως ότι προήλθε από το Ισραήλ, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και ανέφερε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Χανίγια στην Τεχεράνη και είπε ότι ο θάνατός του δεν θα αποθαρρύνει τους Παλαιστίνιους.

Δείτε φωτογραφίες:

(AP Photo/Khalil Hamra)
(AP Photo/Emrah Gurel)
(AP Photo/Khalil Hamra)
(AP Photo/Khalil Hamra)

Πηγή: ΑΠΕ