Η Μαρί Κυριακού και οι συνεργάτες της μας θυμίζουν ότι μπορούμε εμείς οι ίδιοι να πάρουμε την πρωτοβουλία και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο «Με αγάπη», καθημερινά στις 12:50.

Την ερχόμενη εβδομάδα το ΜΕ ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει:

Στήριξη στα παιδιά με καρκίνο
Tην Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, το ΜΕ ΑΓΑΠΗ επισκέπτεται την πρότυπη Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ”, μια δημιουργία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ που στοχεύει να δώσει ελπίδα στα άρρωστα παιδιά και τους γονείς τους καλύπτοντας τις ανάγκες τους για διάγνωση, νοσηλεία και θεραπεία.

Στήριξη στους ψυχικά ασθενείς
Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, θα γνωρίσουμε την ΠΥΞΙΔΑ, ένα φορέα ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης που βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και παλεύει να δώσει ένα τέλος στις προκαταλήψεις σε βάρος τους.

Διάσπαση προσοχής
Όταν κάποιος μας μιλά για ένα θέμα με πολλές λεπτομέρειες, συμβαίνει κάποιες φορές να μην μπορούμε να συγκρατήσουμε την προσοχή μας! Και αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, αρκεί να μη συμβαίνει συνεχώς! Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, η Μαρί Κυριακού μας ενημερώνει για τη διάσπαση προσοχής, μια σοβαρή διαταραχή και για το πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Αλτσχάιμερ
Η νόσος Aλτσχάιμερ αποτελεί σήμερα τη πιο συχνή μορφή άνοιας. Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, η εκπομπή μας παρουσιάζει την Ελληνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της είναι να παρέχει υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με άνοια και όσων τους περιθάλπουν, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την έρευνα και βελτιώνει της διάγνωσης της ασθένειας.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Υπάρχει ένα μουσείο, μέσα στο οποίο μπορούμε να δούμε όλα εκείνα τα παράξενα όντα που ονειρευόμασταν μικροί. Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που είναι αφιερωμένο στη μελέτη, τη συντήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.