Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την αναδιαμόρφωση του ΠΑΣΟΚ μετά τη δεύτερη εσωκομματική εκλογική νίκη του και διόρισε νέους εκπροσώπους Τύπου τον Κώστα Τσουκαλά και την Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Οι δύο πολιτικοί, που πρόσφατα πήραν μέρος στις ευρωεκλογές για λογαριασμό της πράσινης παράταξης, ξεκίνησαν την πολιτική σταδιοδρομία από την ΠΑΣΠ, με την πολιτική τους πορεία να είναι συνδεδεμένη με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:

Κώστας Τσουκαλάς

O Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό δικηγορικό γραφείο του και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του Δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευθεί στο Εργατικό Δίκαιο, στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό Δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο, με επίκεντρο τη ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά). Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά τις υποθέσεις.

Είναι πιστοποιημένος δικηγόρος από τον ΕΦΚΑ στη διαδικασία για την έκδοση συντάξεων. Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι νομικός σύμβουλος Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, καθώς και πολλών επιχειρήσεων. Από το 2014 έως 2016 ήταν μέλος στην Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για εργατικές υποθέσεις μεταξύ προπονητών και αθλητικών συλλόγων. Τυγχάνει μόνιμος νομικός σύμβουλος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι δρ. πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Είναι συνιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτιρίων και υποδομών έπειτα από φυσικές καταστροφές, καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από τα φοιτητικά χρόνια της ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη γενική γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.