Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες μικρές ηλεκτρικές συσκευές καταλήγουν στα σκουπίδια, χωρίς να αξιοποιούνται τα υλικά τους για ανακύκλωση. Από παλιές τοστιέρες και μπλέντερ μέχρι ηλεκτρικές σκούπες που έχουν «βγει στη σύνταξη», πολλές από αυτές τις συσκευές περιέχουν πολύτιμα υλικά που θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συμβάλλοντας σε έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κωτσόβολος, ο Νο1 retailer στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αναλαμβάνει δράση με μια πρωτοβουλία που κάνει την ανακύκλωση πιο εύκολη από ποτέ! Στις 12 και 14 Οκτωβρίου, καλεί όλους τους καταναλωτές να επισκεφθούν τα 74* καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα και να παραδώσουν τις μικροσυσκευές** που δε χρειάζονται πλέον, στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης που βρίσκονται εντός των καταστημάτων της. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε όλοι μαζί REACT για ένα Καλύτερο Περιβάλλον.

Κάθε συσκευή που ανακυκλώνεται δεν είναι μόνο μια μικρή νίκη για το περιβάλλον, αλλά και μια επιβράβευση για τον καταναλωτή, αφού για κάθε μικροσυσκευή που παραδίδεται, η Κωτσόβολος προσφέρει ένα κουπόνι αξίας 5 ευρώ, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενη αγορά, αξίας άνω των 20 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία ενισχύει τη συνείδηση ανακύκλωσης και επιβραβεύει τις πράσινες επιλογές, κάνοντας την ανακύκλωση εύκολη και ωφέλιμη για όλους.

Παράλληλα, η εταιρεία, έχει ανακυκλώσει πάνω από 43 χιλ. τόνους συσκευών από το 2020, ενώ υπολογίζεται ότι διαχειρίζεται μισό εκατομμύριο συσκευές προς ανακύκλωση ετησίως.

Στις 12 και 14 Οκτωβρίου λοιπόν επισκεπτόμαστε ένα κατάστημα Κωτσόβολος και ανακυκλώνουμε τη μικροσυσκευή που δε χρειαζόμαστε πλέον! Γιατί για κάθε μικρή ή μεγάλη συσκευή, μελάνι, λάμπα ή toner, υπάρχει μία θέση στην Ανακύκλωση της Κωτσόβολος.

Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής και ας στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Κωτσόβολος για ένα καλύτερο περιβάλλον!

* Εξαιρούνται τα Franchise καταστήματα

** Παραδείγματα μικροσυσκευών για τις οποίες δίνεται κουπόνι  εξαργύρωσης: Συσκευές προσωπικής φροντίδας, μικροσυσκευές κουζίνας (βραστήρες, τοστιέρες κλπ), μικροσυσκευές καθαρισμού, laptop και παρελκόμενα (φορτιστές, mouse κλπ), tablet, κινητά.