Ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη τον περασμένο Αύγουστο σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους συγκεκριμένους χώρους ψυχαγωγίας.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Mega όλα τα λούνα παρκ της χώρας δεν έχουν άδεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχτούν κοινό.

Εξαιρούνται μόνο τρία λούνα παρκ τα οποία έχουν άδεια και θα παραμείνουν ανοιχτά. Πρόκειται για το μεγάλο λούνα παρκ της Αθήνας και δύο στην περιφέρεια.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται, καθώς διαπιστώθηκε πως μία από τις δύο εταιρείες που πιστοποιεί τα λούνα παρκ δεν έκανε σωστές γνωματεύσεις.

Παράλληλα, φαίνεται να προκύπτει πως η ίδια εταιρεία είχε αλλάξει προσωπικό για να κάνει τους εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ υπάλληλοί της έδιναν και ιδιωτικά παραστατικά πως όλα είναι καλά, κάτι που δεν επιτρεπόταν.

Όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική.

Η εν λόγο εταιρεία πιστοποιούσε ακόμα παιδότοπους και παιδικές χαρές.

Στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε ο Γιώργος Καϊμπαλής, πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

«Η εταιρεία μπορεί να ήταν οποιαδήποτε και να λειτουργούσε με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι που δανειοδοτούσαν τα λούνα παρκ. Πρέπει να πάρουν την ευθύνη οι δήμαρχοι που άφησαν όλο τα καλοκαίρι ανοιχτά τα λούνα παρκ. Εμείς περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες. Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα τα λούνα παρκ λειτουργούν. Στον Δήμο Κασσάνδρας που μας έφεραν νεκρό το παιδί, δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.