Η Ελλάδα συμμετέχει στις εργασίες της ετήσιας έκθεσης (11 έως 14 Μαρτίου) Cruise Shipping στο Μαϊάμι, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση για τη κρουαζιέρα στον κόσμο.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Πάνος Λειβαδάς. Τόσο στην ομιλία του, όσο και κατά τις επαφές του με σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, ο κ.Λειβαδάς αναμένεται να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η χώρα μας στην κρουαζιέρα, προβάλλοντας την Ελλάδα ως τόπο προορισμού ενός κλάδου που αναπτύσσεται συνεχώς. Όπως δήλωσε πρόσφατα, από το καλοκαίρι θα υπάρχει και ο προγραμματισμός για το 2014, ενώ επισήμανε, ότι για πρώτη φορά η διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας θα είναι ενιαία.

Ο ΕΟΤ συμμετέχει στην έκθεση για τη κρουαζιέρα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών με δικό του περίπτερο, έχοντας κοντά του τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Σούδας και του Βόλου.

Όπως εκτιμάται από εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, αν όχι όλες, σίγουρα οι περισσότερες εταιρίες της κρουαζιέρας απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν για να προωθήσουν τα νέα προγράμματά τους, να ερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με λιμάνια για την παροχή υπηρεσιών ανεφοδιασμού και να συνομιλήσουν με στελέχη εταιριών για τα είδη εξοπλισμού τους. Επίσης, στην έκθεση ανακοινώνονται οι νέοι προορισμοί και οι συνεργασίες της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.