Έκθεση με έργα των φοιτητών του Β΄ Εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εμπνευσμένα από την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες» παρουσιάζονται στο Μουσείο Γουναρόπουλου, σε έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε στις 19:00.

Οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα πολυεπίπεδα, με εννοιολογικές βάσεις, που αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητες της σύγχρονης χαρακτικής. Μέσα από την τοιχογραφία των ιστορικών δρώμενων της τριλογίας, ανακαλύπτουν αντιστοιχίες του σήμερα και εκφράζουν το βαθύ ανθρωπισμό που χαρακτηρίζει το έργο του συγγραφέα.

Απόψε θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ «Στρατής Τσίρκας»  σε πρώτο πρόσωπο του Τάκη Χατζόπουλου την οποία θα προλογίσει η κα Χρύσα Προκοπάκη. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δραστηριότητες.

Συμμετέχουν:
Χρήστος Αγγελόπουλος, Αργυρώ Βασιλάκου, Κωνσταντίνα Γεώργα, Canuto Kallan, Βίκυ Κολιπέτσα, Ιωάννα Λιανού, Φαίη Μητσάνη, Πολυτίμη Μπενάκη, Μαρίνα Προβατίδου, Δημήτρης Σπανόπουλος, Μαριλένα Συνοδινού, Ελένη Τσαλδίρη, Μιχάλης Φαλκώνης, Παναγιώτης Φερεντίνος, Μυρτώ Φερεντίνου, Σύλβια Φέσσα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ΑΣΚΤ: Βίκυ Τσαλαματά, Διευθύντρια Β΄ Εργαστηρίου και Τομέα χαρακτικής, ΑΣΚΤ

Διάρκεια έκθεσης: 16 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου 2011
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση μουσείου
Οδός Γ. Γουναροπούλου 6
Άνω Ιλίσια – Αθήνα
τηλ. 210 7777601, 210 7487657
fax 210 7487657