Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με τη χώρα του Ζελένσκι, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Δείτε βίντεο από την ανατίναξη της γέφυρας σύμφωνα με το NEXTA:

Η συγκεκριμένη δεν ήταν η πρώτη γέφυρα που έβαλαν στο στόχαστρο τους οι Ουκρανοί. Πριν από λίγα 24ωρα το Κίεβο κατέστρεψε μία γέφυρα- κλειδί που βρίσκεται στον ποταμό Σεΐμ του Κουρσκ.

«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος από την ουκρανική πλευρά, καταστράφηκε μια οδική γέφυρα στον ποταμό Σεΐμ στην περιοχή Γκλουσκόφσκι», είχε πει τότε ο Αλεξέι Σμιρνόφ, ο οποίος εκτελεί χρέη κυβερνήτη στο Κουρσκ.

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε σε δηλώσεις του πως ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του μέσα στη ρωσική πόλη Κουρσκ και ότι κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα, από την οποία γίνεται ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατευμάτων.

Την ίδια ώρα η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/8) σήμανε συναγερμός στο Κίεβο για ρωσική πυραυλική επίθεση ενώ σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ