Νέες εικόνες του Τόμας Μάθιου Κρουκς, λίγα λεπτά πριν επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ήρθαν στη δημοσιότητα. Ο επίδοξος δολοφόνος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, φαίνεται καθισμένος σε έναν τοίχο σε μια χορταριασμένη περιοχή στις 13 Ιουλίου καθώς περίμενε τον Ντόναλντ Τραμπ να ανέβει στη σκηνή για να δώσει την ομιλία του.

Σε μία δεύτερη φωτογραφία που τραβήχτηκε από ψηλά, ο 20χρονος Κρουκς φαίνεται να χαζεύει στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε μαζί με έναν τηλεχειριστήριο πομπό, αφού σκοτώθηκε από πυρά που ανταπέδωσε ελεύθερος σκοπευτής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Οι νέες φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο από το Judicial Watch, μαζί με έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς πώς οι τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν τοποθετηθεί για την προετοιμασία της συγκέντρωσης.

Λίγο μετά τη λήψη του στιγμιότυπου, ο Κρουκς ανέβηκε στην κορυφή ενός κοντινού κτιρίου και σύρθηκε στην τελική του θέση με ένα τουφέκι στο χέρι.

Ο παρ’ ολίγον δολοφόνος βρισκόταν στο ραντάρ των διωκτικών αρχών πολύ πριν κάνει την απόπειρα δολοφονίας: Ένας τοπικός αστυνομικός τράβηξε δύο φωτογραφίες του «ύποπτου ατόμου» που έψαχνε το τέλειο σημείο για να ανοίξει πυρ.

Ο 20χρονος κατάφερε να πυροβολήσει 8 φορές εκείνη την ημέρα. Αστόχησε οριακά καθώς η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του Τραμπ.

Παράλληλα τραυματίστηκαν μερικά άτομα από το κοινό, ενώ ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του, στην προσπάθεια να προστατέψει την οικογένειά του.