Ξέρουμε πως όταν ακούτε κρεμαστό κρεβάτι, το μυαλό σας πάει αυτόματα στην αιώρα και σε καλοκαιρινές σιέστες κάτω από τη δροσιά ενός δέντρου. Ωστόσο, υπάρχουν κρεμαστά κρεβάτια και για το υπνοδωμάτιο, τα οποία εκτός από πολύ στιλάτα είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά πρακτικά.

Το κρεμαστό κρεβάτι είναι μια εντυπωσιακή και ιδιαίτερη επιλογή για το υπνοδωμάτιο, καθώς προσδίδει στον χώρο έναν μοναδικό, μοντέρνο και κομψό χαρακτήρα. Αντί να στηρίζεται παραδοσιακά στο πάτωμα, το κρεμαστό κρεβάτι αιωρείται από την οροφή με σχοινιά, αλυσίδες, καλώδια, μεταλλικούς κρίκους ή από έναν σκελετό, δημιουργώντας μια αέρινη αίσθηση ελαφρότητας και κίνησης.

Ένα κρεμαστό κρεβάτι προσδίδει έναν ξεχωριστό, μοντέρνο και μίνιμαλ χαρακτήρα στο δωμάτιο. Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν χώρο με ιδιαίτερη διακόσμηση. Το γεγονός ότι το κρεβάτι αιωρείται μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση χαλάρωσης και απελευθέρωσης. Αυτή η αίσθηση της αιώρησης μπορεί να ενισχύσει τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο.

Αν, ωστόσο, δεν έχετε δοκιμάσει να κοιμηθείτε σε ένα έπιπλο με ελαφριά ταλάντωση, καλό θα ήταν, πριν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα τέτοιο, πολύ σημαντικό έπιπλο, πρώτα να το δοκιμάσετε.


Με το κρεβάτι να κρέμεται, απελευθερώνεται χώρος κάτω από αυτό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση κάτι που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, αν έχετε λίγους αποθηκευτικούς χώρους ή να παραμείνει ελεύθερος, για να δίνει μια αίσθηση πιο ευρύχωρου δωματίου.

Το πιο σημαντικό ζήτημα με ένα κρεμαστό κρεβάτι είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η οροφή ή ο σκελετός από τον οποίο κρέμεται είναι αρκετά ανθεκτικά, για να υποστηρίξουν το βάρος του κρεβατιού και των ανθρώπων που θα κοιμούνται σε αυτό. Επίσης, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάρτηση (όπως σχοινιά, αλυσίδες ή μεταλλικοί κρίκοι) πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής. Αυτό διασφαλίζει την ασφάλεια και την αντοχή του κρεβατιού, καθώς σε περίπτωση που το κρεβάτι πέσει, κινδυνεύετε με τραυματισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν για την τοποθέτησή του να συμβουλευτείτε ειδικούς τεχνίτες, ακόμη και μηχανικούς για τη στατικότητα.

Ένα κρεμαστό κρεβάτι με σχοινιά ή ξύλινα στοιχεία μπορεί να ενσωματωθεί τέλεια σε έναν χώρο με boho ή ρουστίκ διακόσμηση. Για έναν μοντέρνο, μίνιμαλ χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρεμαστό κρεβάτι με αλυσίδες ή μεταλλικούς κρίκους, σε συνδυασμό με ουδέτερους χρωματικούς τόνους.

Το ύψος, στο οποίο θα τοποθετηθεί το κρεβάτι, πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να είναι εύκολο να ανεβείτε και να κατεβείτε από αυτό, αλλά και να μην είναι πολύ χαμηλό, ώστε να δημιουργεί δυσκολίες στον καθαρισμό ή τη χρήση του χώρου από κάτω.

Το κρεμαστό κρεβάτι είναι μια τολμηρή και πρωτότυπη επιλογή, που μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το υπνοδωμάτιό σας. Αν συνδυαστεί σωστά με τη γενική διακόσμηση του χώρου και ληφθούν υπόψη οι πρακτικοί παράγοντες, μπορεί να προσθέσει τόσο στυλ όσο και άνεση.