Η Βάρνα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, βόρεια της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι ένας ανερχόμενος πολυτελής προορισμός στη βαλκανική χερσόνησο.

Με παρουσία από διεθνή brands φιλοξενίας όπως η Meliá και προσθήκες νέων -το Nobu ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να ανοίξει, επίσης, ένα ξενοδοχείο στην περιοχή- είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η Βάρνα μπαίνει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη.

Βάρνα Βουλγαρία

Η πόλη φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Βάρνας, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τον αρχαιότερο χρυσό θησαυρό στον κόσμο, ο οποίος ανακαλύφθηκε στους χώρους της Νεκρόπολης της Βάρνας. Ο χρυσός αυτός, ηλικίας πάνω από 6.000 ετών, αποτελεί μαρτυρία για την ανεπτυγμένη τεχνολογία και τον πολιτισμό των προϊστορικών χρόνων.

Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης. Ο εντυπωσιακός αυτός ναός με τα υπέροχα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες του, είναι ένα θαύμα της βουλγαρικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Η φημισμένη παραλία στη Βάρνα

Βάρνα Βουλγαρία

Η Βάρνα είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της. Οι αμμώδεις ακτές της προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για χαλάρωση και θαλάσσια σπορ. Η πιο δημοφιλής παραλία είναι η Παραλία της Βάρνας, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης και είναι ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Επιπλέον, ο Θαλάσσιος Κήπος της Βάρνας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για βόλτα. Αυτό το τεράστιο πάρκο κατά μήκος της ακτής διαθέτει όμορφους κήπους, παιδικές χαρές και υπαίθριες καφετέριες, καθώς και το ενυδρείο και τον ζωολογικό κήπο της πόλης.

Η Βάρνα είναι ένας προορισμός που σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμήσετε. Με την αρχαία της ιστορία, τις μαγευτικές παραλίες, την πλούσια γαστρονομία και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, η πόλη αυτή προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.