Υλικά
- 8 καρδιές αγκινάρας
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- μισό ποτήρι μπύρα
- 3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 φλ. λάδι
- πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες. Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι, τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.
- Κατόπιν, τις βάζουμε να βράσουν μέσα σε νερό μαζί με αλάτι και λίγο λεμόνι. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η καρδιά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι κι ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τις αγκινάρες μας και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού από το μείγμα στο τηγάνι. Να θυμάστε ότι κάθε κουταλιά είναι και ένας κεφτές.
- Όταν ξεκολλάει ο κεφτές από το τηγάνι εύκολα, τον γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να ροδίσει. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.