Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 1 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 αβγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αβγό, ανακατέψτε και στη συνέχεια ρίξτε στο μείγμα με το βούτυρο εκείνο με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
- Χωρίστε σε δύο μέρη, τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη.
- Κόψτε στα επιθυμητά σχέδια με τα αντίστοιχα κουπάτ και τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήστε για 8- 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.