Υλικά
- 1 λεμόνι
- 350 γρ. σπαγγέτι
- Αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
- 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά al dente.
- Ξεφλουδίστε δύο μικρές φλούδες από το λεμόνι και κόψτε σε λεπτές γραμμές. Ξύστε την υπόλοιπη φλούδα και τοποθετήστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα.
- Στύψτε το λεμόνι και τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας από το χυμό του στην άκρη.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να πάρει μία βράση για περίπου 2 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέστε το βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε μία κρεμώδη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα αφαιρέστε 11/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους και προσθέστε τα 3/4 στη σάλτσα. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε αυτή.
- Σιγομαγειρέψτε, προσθέτοντας λίγη λίγη την παρμεζάνα, ανακατεύοντας σταδιακά, για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλατίστε και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με τις φλούδες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.