Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- Τριμμένη κανέλα
- 2 γαρύφαλλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
- Ψήστε το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας να μην καεί.
- Προσθέστε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας μέχρι να πιει τα υγρά του. Πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέστε και τα καρύδια (προαιρετικά).
- Κατεβάστε από τη φωτιά και σκεπάστε με μία πετσέτα.
- Αφήστε λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε σε φόρμα κέικ.
- Όταν σερβίρετε γαρνίρετε με τριμμένη κανέλα.