Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • Τριμμένη κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
  2. Ψήστε το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας να μην καεί.
  3. Προσθέστε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας μέχρι να πιει τα υγρά του. Πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέστε και τα καρύδια (προαιρετικά).
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά και σκεπάστε με μία πετσέτα.
  5. Αφήστε λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε σε φόρμα κέικ.
  6. Όταν σερβίρετε γαρνίρετε με τριμμένη κανέλα.