Την ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι γαλλικές τράπεζες ώστε να επιστρέψουν στις προσπάθειες επέκτασης στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα μόλις χρόνο μετά τις δραστικές περικοπές στις οποίες προχώρησαν για να γίνουν ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Ήδη η BNP Paribas, μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, και η αμέσως επόμενη, Societe Generale, έχουν προσλάβει τους τελευταίους μήνες κορυφαίους συμβούλους για την αμερικανική αγορά, γεγονός που ερμηνεύεται ως επιστροφή στην ανάπτυξη σε τομείς όπως η επενδυτική τραπεζική, οι καταθέσεις και οι ασφάλειες υποθηκών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, pολλά πράγματα δείχνουν να έχουν βελτιωθεί από το 2011 όταν ο πανικός στις αγορές ανάγκασε τις γαλλικές να προχωρήσουν σε δραστικές περικοπές δαπανών και μαζικές απολύσεις.

Την ίδια ώρα, οι φόβοι για κατάρρευση της ευρωζώνης δείχνουν να έχουν εξαλειφθεί, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά από τη Σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.