Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Στεάουα Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League με στόχο τη νίκη ώστε να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Γαλατασαράι, αλλά τελικά ηττήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με 0-1, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 55′.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο και να πιέσουν για το γκολ, στο οποίο πλησίασαν στο 9′ με την κεφαλιά του Μπάμπα μετά τη σέντρα του Ντεσπόντοφ αλλά ο Τιρνοβάνου κατάφερε να αποκρούσει.

Ήταν μια φάση που ζέστανε την Τούμπα, όπως και αυτή του 14ου λεπτού με το σουτ του Τάισον που έφυγε λίγο άουτ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να ελέγχει τον ρυθμό και να έχει και κατοχή μπάλας 60% μετά το πρώτο 20λεπτο.

Το μόνο που έλειπε, επομένως, ήταν το γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη και αυτό το γκολ ο δικέφαλος του βορρά το άγγιξε στο 28′ με το σουτ του Ντεσπόντοφ στο δοκάρι από δύσκολη θέση, σε μια φάση στην οποία οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά με στόχο το γκολ και είχε νέα μεγάλη φάση στο 39′, όταν ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τετ α τετ τον Τάισον, αλλά ο Τιρνοβάνου απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Το οποίο, τελικά, έγινε… 0-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 45’+8′ ο Ολάρου πήρε τη μονομαχία με τον Μιχαηλίδη και έκανε το γύρισμα για τον Μπιρλιγκέα που με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Το πρώτο ημίχρονο, έτσι, έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τους «ασπρόμαυρους», το δεύτερο όμως άρχισε άσχημα για τη Στεάουα, αφού στο 55′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ολάρου με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο δικέφαλος του βορρά είχε, πλέον, παίκτη παραπάνω και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί άμεσα, ο Τιρνοβάνου όμως απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Οζντόεφ, μετά τη σέντρα του Ντεσπόντοφ, στο 61′, για να αρχίσουν λίγα λεπτά μετά οι αλλαγές του Λουτσέσκου.

Απέναντι σε μια ομάδα που ήταν με 10 παίκτες και αμυνόταν μαζικά ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές ότι ήθελε αλλά και ότι δεν μπορούσε παράλληλα, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε και το 0-1 να παραμένει. Οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να πάρουν έστω την ισοπαλία στο 97′ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Μιχαηλίδη που τη βρήκε με την… πλάτη, για να οριστικοποιηθεί έτσι η 2η ήττα σε δύο αγωνιστικές.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (69′ Ζίβκοβιτς), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (69′ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (82′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (69′ Τισουντάλι).

Στεάουα: Τιρνοβάνου, Κρέτσου, Νταουά, Ποπέσκου, Ραντόνοβιτς, Λιξάντρου (45′ Εντζούμα), Σουτ, Μπαλούτσα (46′ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (65′ Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (79′ Αλχασάν).