Ο Ανδρέας Κονάνος μίλησε για την επιλογή του να αφήσει την ιεροσύνη και να γνωρίσει τον κόσμο από την αρχή. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι δεν του λείπει ο θεός γιατί τον έχει πάντα μαζί του και δεν τον έχει εγκαταλείψει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno» μίλησε παράλληλα και για τον ερωτικό του προσανατολισμό. Πολλοί «έλεγαν ότι κάνω λειτουργίες και μετά έκανα αχαλίνωτο σεξ».

Πιο αναλυτικά δήλωσε: «ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση να αφήσω την εκκλήσία, ήταν όμως δύσκολο να το υλοποιήσω γιατί από τη στιγμή που πήραν την απόφαση μέχρι τη στιγμή που την υλοποίησα… πέρασαν 10 χρόνια. Όταν αφήνεις κάτι, πρέπει να έχεις ετοιμάσει, πριν το αφήσεις, τη νέα σου ταυτότητα ώστε να μπορείς να σταθείς και να μην καταρρεύσεις. Υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο έπρεπε να το συνηθίσω, να βγω να ψωνίσω στα μαγαζιά, να πάρω παντελόνια εκτός από τα μαύρα που είχα.

 Ήταν ένα ξεκίνημα, γνώριζα τον κόσμο από την αρχή έχοντας κάνει μια παύση 20 ετών και ζώντας έναν συγκεκριμένο ρυθμό ζωής, μια ρουτίνα ζωής. Ήταν ένα στάδιο που μου πήρε περίπου ένα χρόνιο για να το συνηθίσω».

«Αυτός που είναι ο πυρήνας στη σχέση μου μέσα στην εκκλησία ήταν ο Θεός και αυτός δεν μου λείπει. Τα εξωτερικά, η σκηνοθεσία αυτού του πράγματος, το ντεκόρ του πράγματος που είναι η λειτουργία, η αμφίεση και οι τελετουργίες δεν νιώθω ότι μου λείπουν. Δεν εγκατέλειψα τον Θεό».

«Δεν είναι δύσκολο να πεις κάτι πασιφανές στο σπίτι σου. Όταν όμως κάτι πας να το πεις σε όλους έξω, εκεί είναι η δυσκολία γιατί ξέρεις ότι η κοινωνία μας είναι λίγο ανθρωποφαγική».