Ο επικεφαλής ενός τρομοκρατικού δικτύου της Χαμάς στο Τουλκαρέμ, μαζί με αρκετούς άλλους πράκτορες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δυτική Όχθη το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις IDF και τη Shin Bet.


Σύμφωνα με τον στρατό, η αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από μαχητικό αεροσκάφος στο Τουλκαρέμ είχε στόχο τον Ζαχί Γιασέρ Αμπντ αλ-Ραζέκ Ούφι, ανώτατο διοικητή της Χαμάς στο Τουλκαρέμ, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση «στο άμεσο χρονικό διάστημα».


Ο Ούφι σχεδίασε και ηγήθηκε μιας απόπειρας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στον οικισμό Ατερέτ τον περασμένο μήνα, λέει ο IDF.

Συμμετείχε επίσης στην παροχή όπλων σε άλλους τρομοκρατικούς πράκτορες που πραγματοποίησαν πρόσφατα πολλές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδήγησαν στον τραυματισμό ισραηλινών πολιτών, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι IDF και η Shin Bet προσθέτουν ότι «εργάστηκε για τη δημιουργία τρομοκρατικών δικτύων για λογαριασμό της Χαμάς και βοήθησε τρομοκρατικούς πράκτορες στην περιοχή να πραγματοποιήσουν σημαντικές επιθέσεις με πυροβολισμούς και εκρηκτικά».

«[Αυτός] σκόπευε να πραγματοποιήσει μια επίθεση στο άμεσο χρονικό πλαίσιο», και ως εκ τούτου το χτύπημα εκτελέστηκε, αναφέρει το IDF.

Αρκετοί ακόμη τρομοκρατικοί πράκτορες του ίδιου δικτύου της Χαμάς σκοτώθηκαν στο χτύπημα, σύμφωνα με τις IDF. Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρει ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι IDF έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη τον τελευταίο χρόνο, αλλά κυρίως με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα, σπάνια με μαχητικά αεροσκάφη.