Οι εξαγωγές σε τρόφιμα και ποτά το 11μηνο του 2010 συμμετέχουν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών όπως προκύπτει από την επεξεργασία που έκανε ο  Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου στα στατιστικά δεδομένα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η αξία τους ανέρχεται σε 3.096,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 4,6% το 11μηνο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα είναι:

– τα φρούτα και καρποί νωπά ή αποξηραμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 0,7% και ανέρχονται σε 542,5 εκατ. ευρώ,

– τα ψάρια νωπά ή κατεψυγμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 11,0% και ανέρχονται σε 425,9 εκατ. ευρώ,

– τα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 19,8% και ανέρχονται σε 362,8 εκατ. ευρώ,

– τα φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 8,4% και ανέρχονται σε 297,3 εκατ. ευρώ,

– το τυρί και το πηγμένο γάλα για τυρί το οποίο εμφανίζει αύξηση κατά 7,4% και ανέρχεται σε 203,9 εκατ. ευρώ

και τα διάφορα παρασκευάσματα διατροφής τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 25,9% και ανέρχονται σε 137,7 εκατ. ευρώ.