Απάντηση μέσω X έδωσε ο Μιχάλης Κατρίνης στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και στην πρότασή του για εκπόνηση σχεδίου διάσωσης της Αττικής.

Όπως σημειώνει ο κ. Κατρίνης, «η κυβέρνηση κάνει φτηνή προπαγάνδα και μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα σε κάθε φυσική καταστροφή. Εκτός από την τελευταία πυρκαγιά στην Αττική, τα τελευταία χρόνια είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Έβρο, Ρόδο.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν σύσταση επιτροπών, μελέτες που ουδέποτε έγιναν πράξη. Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ενδιαφέρουσα, σε συνέχεια των δημόσιων τοποθετήσεων έγκριτων επιστημόνων, όπως οι κ.Λέκκας και Ζερεφός, που πρώτοι από την επιστημονική κοινότητα επισήμαναν τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την Αττική.

Θα ήταν δόκιμο να ζητήσουμε τη δική τους ενεργό και πρωταγωνιστική συμμετοχή σε μια προσπάθεια που υπερβαίνει κόμματα, χρώματα, προσωπικές στοχεύσεις ή φιλοδοξίες.

Σημαντικός είναι και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, τόσο στην πρόληψη όσο και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος που έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στην ΕΝΠΕ και θα είχε ενδιαφέρον να κοινοποιηθούν οι προτάσεις που είμαι βέβαιος ότι έχουν κατατεθεί από τους συμμετέχοντες στις επιτροπές αυτές και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις για ένα ζήτημα που, δυστυχώς, μας απασχολεί κάθε καλοκαίρι.

Η δική μας ευθύνη είναι να διαμορφώσουμε μια ολιστική πρόταση με συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις, αξιοπιστία και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Πράξεις, πλέον, και όχι μόνο λόγια. Από τη δυνατότητα μας να διαμορφώσουμε μια ολιστική πρόταση με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα εξαρτηθεί και η προοπτική της Μεγάλης Παράταξης που θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που υπάρχει, αλλά περιμένει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα από εμάς.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαι σταθερά δεσμευμένος».